"Соловецька проща"-2013 - Букет, Є. (Краєзнавство, 2013)
Уранці 2 серпня 2013 року від Покровської церкви, що на Подолі в Києві, після святкової вранішньої служби на честь пророка Іллі та благословення владики Володимира Черпака, відбув автобус із
тридцятьма шістьма українцями. Вони вирушили в далеку дорогу у понад дві тисячі кілометрів на
північ: Санкт-Петербург, Петрозаводськ, Медвежогорськ, урочище Сандармох, порт Кем на березі
Білого моря, Соловецькі острови. Ця українська «Соловецька проща» відбувалася вже вп'ятнадцяте.
Цього року її проведення підтримали Київська міська рада та благодійний фонд «Велика родина».