"Записки НТШ" як джерело до історіографічного дослідження розвитку етнології в Науковому товаристві ім. Шевченка (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Конта, Р. (Краєзнавство, 2013)
У статті розглядається питання висвітлення на сторінках «Записок НТШ» (за 1899–1905
рр.) розвитку української етнології в Науковому товаристві ім. Шевченка. В статье рассматривается вопрос освещения на страницах «Записок НТШ» (за 1899-1905 гг.) развития
украинской этнологии в Научном обществе им. Шевченко. An article deals with a problem of research on the pages of «Zapysky NTSh» (for 1899-1905) of development of
the Ukrainian ethnology of Shevchenko Scientific Society.