Внесок Катеринославської губернської вченої архівної комісії у розвиток історико-краєзнавчих досліджень Південної України - Кавун, М. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлено значення діяльності Катеринославської вченої архівної комісії для
розвитку історико-краєзнавчих досліджень Південної України в інституціональному, науково-дослідницькому, археографічному та пам'яткоохоронному аспектах. В статье раскрыто значение деятельности Екатеринославской ученой архивной комиссии для развития
историко-краеведческих исследований Южной Украины в институционном, научно-исследовательском, археографическом и памятникоохранном аспектах. In the article the value of activity of Ekaterinoslav Scientific Archive Commission is exposed for the development
of local history researches of the Southern Ukraine in institutional, scientific-researcher, arheographical and
historical monuments preservation aspects.