Протиалкогольні акти міста Львова XІV – XVII століть - Стасів, Я. (Краєзнавство, 2013)
На основі документів XIV – XVII ст. проілюстровано антиалкогольну спрямованість тогочасного львівського законодавства. Вперше в історіографії науково обґрунтовано факт відсутності
закладів торгівлі спиртовмісними речовинами у Львові впродовж 450 років. На основании анализа документов XIV – XVII вв. проиллюстрировано антиалкогольную направленность
львовского законодательства того времени. Впервые в историографии научно обоснован факт отсутствия
заведений торговли спиртосодержащими веществами во Львове на протяжении 450 лет. On the basis of analysis of the documents XIV-th–XVII-th с. antyalcoholic directivity in the Lviv legislation is
illustrated. It for the first time it is scientifically motivated the fact of the absence of the Institutions as alcohol
selling in Lviv during 450 years.