Чудо в бароко та в романтизмі - Новик, О.П. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
В статті розглядається функціонування традиційного мотиву чуда в бароковому та романтичному письменстві, досліджуються основні аспекти вивчення проблеми, окреслюються перспективи дослідження теми. Письменники-романтики використовують як змістовий так і формальний аспекти барокового мотиву чуда. В статье рассматривается функционирование традиционного мотива чуда в барочной и романтической литературе, исследуются основніе аспекты изучения проблемы, очерчены перспективы исследования темы. Писатели-романтики используют как содержательный так и формальный аспекты барочного мотива чуда.