Дослідник старожитностей Півдня України: Віктор Іванович Гошкевич (1860–1928) - Кармазіна, Н. (Краєзнавство, 2013)
Розглядається життя та діяльність Віктора Івановича Гошкевича (1860–1928) – історика, визначного дослідника пам'яток Півдня України. Обґрунтовується положення про вагому роль В. Гошкевича у збереженні об'єктів культурної спадщини регіону наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Рассматривается жизнь и деятельность Виктора Ивановича Гошкевича (1860–1928) – историка, выдающегося исследователя памятников Юга Украины. Обосновывается положение о весомой роли В. Гошкевича в сохранении объектов культурного наследия региона в конце XIX – начале ХХ вв. The article discusses the life and work of Viktor Ivanovich Goshkevich (1860–1928) – an outstanding researcher of monuments of the South of Ukraine. The author justifies the position of a considerable role of I. Goshkevich in the preservation of objects of cultural heritage of the region at the end of the XIX – beginning of the XX centuries.