Штрихи до портрета черкаського історика і краєзнавця Миколи Бушина - Лазуренко, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті розглянуто основні етапи життя, педагогічної та історико-краєзнавчої діяльності доктора історичних наук, професора Миколи Івановича Бушина, проаналізовано основні творчі здобутки відомого черкаського вченого та дослідника-краєзнавця. В статье рассмотрены основные этапы жизни, педагогической и историко-краеведческой деятельности доктора исторических наук, профессора Николая Ивановича Бушина, проанализированы основные творческие достижения известного черкасского ученого и исследователя-краеведа. The basic stages of life, pedagogical, historical and regional activities of the doctor of historical sciences, the professor Mykola Bushin are analyzed in the article. The basic creative achievements of that famous Cherkassy scientist and the regional researcher are taken into consideration.