Шкільний музей українсько-болгарської дружби в селі Мала Перещепина Новосанжарського району Полтавської області: історія створення і функціонування - Петренко, І. (Краєзнавство, 2013)
Стаття присвячена дослідженню історії створення і функціонуванню шкільного музею
укра їнсько-болгарської дружби в с. Мала Перещепина Новосанжарського району Полтавської
області. Акцентовано увагу на збереженні в ньому історичних відомостей про край у давнину,
наголошується на важливих подіях українсько-болгарській історії, що сприяє формуванню
національної свідомості в учнів, толерантності, вихованню патріотизму та почуття національної гідності. Статья посвящена исследованию истории создания и функционирования школьного музея украинско-болгарской дружбы в с. Малая Перещепина Новосанжарского района Полтавской области. Акцентировано внимание на сохранении в нем исторических сведений о крае в давние времена, акцентируется внимание на важных событиях украинско-болгарской истории, что способствует формированию
национального сознания у учеников, толерантности, воспитанию патриотизма и чувства национального
достоинства. Article is devoted to research of history of creation and functioning of a school museum of the Ukrainian-Bulgarian
friendship in the village Mala Pereshchepina of the Novosanzharsky region of Poltava region. The attention
is focused on preservation in it historical data on edge in ancient times, the attention is focused on the important
events Ukrainian-Bulgarian history that promotes formation of national consciousness at pupils, tolerance, to
education of patriotism and feeling of national advantage.