Модифікування наночастинками металів вуглецевої тканини для мікробних паливних комірок - Білий, О.І.; Іщенко, О.В.; Діюк, В.Е.; Кістерська, Л.Д.; Логінова, О.Б.; Ткач, В.М. (Сверхтвердые материалы, 2018)
Проведено електронно-мікроскопічне дослідження стану (розподілення за розмірами та елементний склад) наночастинок на основі Fe і Fe–Со на поверхні вуглецевого волокна, нанесених з колоїдних розчинів, хімічним осадженням і безпосереднім диспергуванням у плазмі. Досліджено роботу модифікованих наночастинками металів вуглецевих волокон як анодів у лабораторній двокамерній мікробно-анодній комірці паливного елемента на основі бактерій Desulfuromonas acetoxidans. Доведено доцільність практичного використання в анодах мікробних паливних комірок наночастинок Fe. Проведено электронно-микроскопическое исследование состояния (распределения по размерам и элементный состав) наночастиц Fe и Fe–Со на поверхности углеродного волокна, нанесенных из коллоидных растворов, химическим осаждением и непосредственным диспергированием в плазме. Исследована работа модифицированных наночастицами металлов углеродных волокон в качестве анодов в лабораторной двухкамерной микробно-анодной ячейке топливного элемента на основе бактерий Desulfuromonas acetoxidans. Доказана целесообразность практического использования в анодах микробных топливных ячеек наночастиц Fe. Electron-microscopic study of the state (size distribution and the elemental composition) of nanoparticles based on Fe and Fe–Co on the surface of the carbon fiber (CF) deposited from colloidal solution, by the chemical deposition and direct dispersion in plasma. The work of the carbon fiber modified by nanoparticles of metals of carbon fibers as anodes in the laboratory two-chamber microbial–anodic cell of the fuel element based on the bacterium Desulfuromonas acetoxidans was studied. The expediency of the practical use in anodes of microbial fuel cells of nanoparticles Fe was proved.