Михайло Сікорський та Тамара Мовша – будівничі першого в Україні Музею трипільської культури - Тетеря, Д.; Білоусько, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті аналізуються історія та етапи створення першого в Україні Музею трипільської культури, принципи його структури та функціонування. Висвітлюється роль М.І. Сікорського
та Т.Г. Мовші у побудові музейної експозиції, яка презентує культуру ранніх землеробів. В статье рассматриваются история и этапы создания первого в Украине Музея трипольской культуры,
принципы его структуры и деятельности. Показана роль М.И. Сикорского и Т.Г. Мовши в создании музейной экспозиции, которая представляет культуру древних земледельцев. History and stages of the creation of the first museum of Tripillian culture in Ukraine, principles of its structure
and functioning are analyzed in this article. The role of M.I. Sikorskyi and T. Movsha in the creation of museum exhibition
that associated with the culture of early farmers is highlighted.