Часопис "Краєзнавство" у розбудові історичного краєзнавства в Україні: до 20-ї річниці діяльності (1993-2013 рр.) - Бровендер, Д. (Краєзнавство, 2013)
Досліджено передісторію відновлення часопису «Краєзнавство», проаналізовано його структуру, редакційний та авторський склад, з'ясована пріоритетна проблематика, проведені кількісні
підрахунки щодо функціонування журналу. Исследована предыстория восстановления журнала «Краєзнавство», проанализирована его структура,
редакционный и авторский составы, выяснена приоритетная проблематика, проведены количественные
подсчеты в процессе функционирования журнала. Studied prehistory of recovery of journal “Country Studies “, analyzes its structure, editorial and architectural
structure, elucidated priority issues, performed numerical calculations on the operation of the journal.