Шляхи реалізації концепції національної освіти діячами "Просвіт" на початку ХХ ст. - Коробка, М. (Краєзнавство, 2013)
Стаття присвячена українським діячам «Просвіт» початку ХХ ст., які працювали у напрямку
реалізації концепції національної освіти, відродження української мови в навчальних закладах,
займались укладанням підручників, підготовкою педагогічних кадрів. Статья посвящена украинским деятелям «Просвит» начала ХХ в., которые работали в направлении
реализации концепции национального образования. Они занимались возрождением украинского языка в учебных заведениях, написанием учебников, подготовкой педагогических кадров. Article is devoted to activities of Ukrainian liaders «Prosvit» early XX century in the case of the concept of national
education. They were engaged in the revival of the Ukrainian language in schools, laying textbooks, training teachers.