Краєзнавчі дослідження академіка Костянтина Григоровича Воблого - Шевченко, М. (Краєзнавство, 2013)
У статті розглядається діяльність академіка К. Г. Воблого як краєзнавця. Проаналізовано його
творчу спадщину на краєзнавчій ниві. Досліджено роботи вченого, присвячені вивченню історії
різних регіонів України. В статье рассматривается деятельность академика К.Г. Воблого как краеведа. Проанализировано его
творческое наследие в области краеведения. Исследованы работы ученого, посвященные изучению истории
различных регионов Украины. The article discusses activity of academician K.G. Voblyi’s as local historian. Its creative heritage on a local history
field is analysed. The works of scientist are devoted the study of history of different regions of Ukraine are explored.