Фундатор Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини - Ткаченко, Г. (Краєзнавство, 2013)
У статті автор характеризує діяльність М.І. Сікорського як творця музею скансену. На підставі вивчених джерел вдалося встановити, що основою його створення є матеріальні пам'ятки затоплених сіл Канівського водосховища. В статье автор характеризует деятельность Н. И. Сикорского как создателя музея скансена. На основании изученных источников удалось установить, что основой его создания стали материальные памятники сел, затопленных водами Каневского водохранилища. In this article the author describes the activities of Myhaylo Sikorsky as the creator of the museum Skansen.
Based on the studied sources it was found that the basis for its creation was the material of villages flooded waters
of the Kanev reservoir.