З історії м. Ужгорода XVIII-XIX ст.: джерелознавчий аспект - Делеган, М. (Краєзнавство, 2013)
У статті зроблено огляд документів Державного архіву Закарпатської області з історії міста
Ужгорода XVIII-XIX століть. Акцентовано увагу на документах, що проливають світло на діяльність
православної церкви, грецької громади, будівництво залізниці, яким досі приділялася недостатня увага. В статье сделан обзор документов Государственного архива Закарпатской области по истории города
Ужгорода XVIII-XIX веков. Акцентировано внимание на документах, проливающих свет на деятельность
православной церкви, греческой общины, строительство железных дорог, которым до сих пор уделялось
недостаточное внимание. This article dwells on the history of Ushhorod during XVIII-XIX centuries. Special attention is paid to the documents
concerning the work of the Orthodox Church, Greek congregation and the railway construction that have not
been paid enough attention to.