Підготовка гетьманом Павлом Скоропадським у 1926-1931 рр. підґрунтя до започаткування політичних стосунків з королівством Великобританії - Потульницький, В. (Краєзнавство, 2013)
Аналізуючи джерела, автор встановлює, що дипломатичні стосунки гетьмана з Англійською монархією, на основі його попередніх домовленостей з німецькими військовими і політиками, були започатковані у 1926-1931 роках. В контексті домовленостей гетьмана з провідними політичними і військовими чинниками Веймарської республіки – генерал-лейтенатом Гренером, військовим міністром Геслером та підполковником Шпеєром вималювалась і фігура посла гетьмана до Великобританії – Володимира Коростовця. Останній у період з 1926 по 1928 роки готувався до цієї ролі на теренах Німеччини, а в 1930/1931 роках вирушив до Великобританії для розгортання своєї роботи. Анализируя источники, автор устанавливает хронологические рамки (1926-1931) процесса подготовки гетманом Павлом Скоропадским фундамента для завязывания взаимных украинско-британских политических отношений. Выход гетмана на Британию был одобрен и немецкой стороной, представители которой –генерал-лейтенант Гренер, военный министр Геслер и подполковник Шпеер немало способствовали налаживанию этих взаимоотношений. В контексте подготовки сторонами была определена и фигура будущего посланника гетмана в Великобритании, на которого впоследствии была возложена миссия придания украинско-британским отношениям постоянного и конструктивного характера. Этим представителем стал Владимир Коростовец, который в период с 1926 по 1928 годы специально готовился в Германии к роли посланника гетмана в Британию, а в 1930-1931 годах был отправлен лично гетманом в Англию для развертывания своей работы непосредственно на месте. The preparation to establish the political relations with British military and political circles was made by exile Hetman Pavlo Skoropads’kyj in 1926-1931. The general picture of the process of preparation is to be found in the personal diary of Hetman, written in 1919-1945. To the process of preparation were involved some members of the German political and military elite, namely general-lieutnenant Grener, the minister of military affairs Gesler and lieutnenant-colonel Speer. In the framework of preparation was indicated the candidate for the future representation of Hetman in Great Britain – Volodymr Korostovet’s. In 1930-1931 Hetman twice sent Korostovet’s to Great Britain to gather the information about the attitude of leading British circles to Ukrainian question and to prepare the foundation for the mutual Ukrainian-British political relations in future.