Проблематика літературного простору в працях польських учених - Циховська, Е.Д. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглядаються найбільш цікаві, на думку автора, серед існуючих теорій щодо проблеми простору в польській літературній критиці, починаючи з 70-их років ХХ ст. і до сучасних досліджень. В статье рассматриваются наиболее интересные, по мнению автора, среди существующих теорий относительно проблемы пространства в польской литературной критике, начиная с 70-х годов ХХ века и к современным исследованиям. The article deals with the most interesting, as the author considers, existing theories of the space problem in the Polish literary criticism, on beginning of 70-ies years of the XX th of century and till modern researches.