Економічні проблеми використання ресурсного потенціалу нафтовидобування в Україні - Витвицький, Я.С.; Іванченко, І.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
Розглянуто стан ресурсного забезпечення нафтовидобування в Україні. Показано, що нарощування видобутку нафти на власній ресурсній базі можливе шляхом вирішення низки економічних проблем, пов’язаних із збільшенням обсягів та ефективності геологорозвідувальних робіт, оптимізацією фінансування, удосконаленням податкової та законодавчої політики, трансформацій форм власності і на цій основі залучення, як вітчизняних, так і зарубіжних інвестицій. The article presents the review of petroleum resources state in Ukraine. It is shown that increasing oil production in its own resource base can be achieved by solution of a number of economic problems associated with increased volume and effectiveness of geological survey works, optimization of financing, improvement of tax and legislative policy, transformation of ownership and involvement of domestic and foreign investments on this basis.