Методологічні підходи до управління природокористуванням в умовах структурних зрушень в Україні - Драган, І.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
У статті здійснено аналіз теоретико-методичних підходів до управління природокористуванням. Визначено, що функціонування сучасного механізму управління ним в Україні є недосконалим, та обґрунтовано необхідність його трансформації відповідно до вимог ринкової економіки. This article examines the theoretical and methodological approaches to environmental management. Determined that the operation mechanism of modern environmental management in Ukraine is imperfect and the necessity of its transformation in accordance with market economy.