Одиниці інформаційної лінгвістики - Шульгіна, В.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті виокремлюється в межах когнітивної лінгвістики інформаційний напрям дослідження мови, визначаються одиниці інформаційної лінгвістики (інформема, інформ), окреслюються перспективи їх подальшого використання при визначенні квантитативних параметрів мовної інформації. В статье выделяется в пределах когнітивной лингвистики информационное направление исследования языка, определяются единицы информационной лингвистики (информема, информ), обозначаются перспективы их дальнейшего использования при определении квантитативных параметровязыковой информации. In the article the informational aspect of language analysis is distinguished in the framework of cognitive linguistics, units of informational linguistics (informeme, iform) are defined, the prospects of their further usage in determining guantative parameters of language information are considered.