Сім Шевченкових ювілеїв - Реєнт, О.; Мех, Н. (Краєзнавство, 2014)
Напередодні 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка – Художника за самовідчуттям
і Поета за покликанням Згори, у проголошений «Рік Т. Шевченка» саме час запитати себе – ким
він Був і ким нині Є для України та світу? У чому полягає невмируща магія та чарівність його
поетичного Слова? Як так трапилося, що прочитання його творів дало серед нащадків такий
широченний спектр взаємовиключних оцінок і інтерпретацій його, Поетового, світогляду та
творчого доробку?