Вшанування пам'яті Тараса Шевченка в Галичині - Каднічанськи, Д.; Литвин, М.; Середа, О.; Стеблій, Ф.; Хахула, Л. (Краєзнавство, 2014)
У статті узагальнюється галицька Шевченкіана: аналізується роль та місце львівських видань
творів Тараса Шевченка в піднесенні національної свідомості західних українців, показано історико-меморіальну діяльність щодо вшанування пам'яті великого Кобзаря на західних землях України у новітню добу. В статье обобщается галицкая Шевченкиана: анализируется роль и место львовских изданий произведений
Тараса Шевченко в подъеме национального сознания западных украинцев, показано историко-мемориальную
деятельность по увековечению памяти великого Кобзаря на западных землях Украины в новейшее время. The role of Shevchenko’s heritage in Galicia, in particular role and place of the Lviv editions of Shevchenko’s
works for the growth of the national consciousness of Western Ukrainians, and the scholarly-memorial activities
that aimed at the commemoration of Taras Shevchenko in the Western Ukrainian lands in the modern epoch, are analyzed
in the article.