Побутові умови мешканців українських міст в 1917-1920 роках - Попов, В. (Краєзнавство, 2014)
У статті розглядаються основні елементи повсякденного існування населення міст України в
умовах занепаду всіх ланок міського господарства в період національно-демократичної революції
1917-1920 рр. Визначаються особливості функціонування комунальної сфери на різних етапах революції, характеризуються спроби органів управління з налагодження побуту міських жителів, перераховуються способи самостійного вирішення громадянами своїх нагальних проблем. В статье рассматриваются основные элементы повседневного существования населения городов
Украины в условиях упадка всех звеньев городского хозяйства в период национально-демократической революции 1917-1920 гг. Определяются особенности функционирования коммунальной сферы на различных этапах революции, характеризуются попытки органов управления по налаживанию быта городских жителей,
перечисляются способы самостоятельного решения гражданами своих насущных проблем. In the article the basic elements of everyday existence of population of cities of Ukraine in the conditions of
decline of all links of city economy in the period of national-democrat revolution are considered 1917-1920. The
features of functioning of communal sphere on different stages of revolution are determined, the attempts of organs
of management on adjusting of way of life of townsmen are characterized, the methods of independent decision by
the citizens of the vital problems are transferred.