Магдебурзькі привілеї Бишева та його власники - Білоус, Н. (Краєзнавство, 2014)
У статті зібрані відомості про власників приватного містечка Київського воєводства Бишева – шляхтичів Щасного, Юрія та Самійла Харлинських; аналізуються два королівські привілеї на магдебурзьке право, надані Бишеву у 1581 та 1616 рр. Тексти привілеїв друкуються у додатку до статті. В статье собраны данные о владельцах частного городка Киевского воеводства Бышева – шляхтичах
Щасного, Юрия и Самуеля Харлинских; анализируются два королевских привилея на магдебургское право,
предоставленных Бышеву в 1581 и 1616 гг. Тексты документов печатаются в конце статьи. This paper collects the data concerning the owners of a private town Byshiv situated in Kyivan Voievodship. The
owners of this private town were noblemen Shchasnyi, Yurii and Samiylo Kharlynski. Two privileges of self-government
Magdeburg Law bestowed on these towns in 1581 and 1616 are analyzed in the article. The texts of the privileges
are published in the attachment.