"Волають шедеври сивої давнини…" (до 90-річчя з дня народження Степана Юрійовича Пруниці) - Делеган, М.; Делеган, В. (Краєзнавство, 2014)
На основі архівних документів і публікацій розглянуто життєвий і творчий шлях, архівну і краєзнавчу діяльність історика С. Ю. Пруниці. На основании архивных документов и публикаций рассмотрено жизненный и творческий путь, архивную и краеведческую деятельность историка С. Ю. Пруницы. The research deals with the life, ethnographic, archive and creative activities of historian S. Prunyts’a studied on the basis of archive materials and publications.