Cеред карт й путівників: краєзнавство, відпочинок і туризм в рецепції галичан ХІХ – першої половини ХХ ст. - Голик, Р. (Краєзнавство, 2014)
У статті проаналізовано сприймання галицького краєзнавства у його історико-етнографічному та відпочинковому аспектах. Автор також простежує еволюцію уявлень про туризм в ментальності галичан впродовж ХІХ – першої половини ХХ ст. у контексті інтелектуального та повсякденного життя. В статье проанализировано восприятие галицийского краеведения в его историческом, этнографическом и рекреационном аспектaх. Автор также анализирует эволюцию представлений о туризме в ментальности жителей Галиции в ХІХ − первой половине ХХ вв. в контексте интеллектуальной и повседневной жизни. The article analyze the reception of the Galician local lore in historical, ethnographic and recreational aspects. The author also traces the evolution of ideas about tourism in the mentality of Galician inhabitants during the 19th – early 20th Century in the context of the intellectual and everyday life.