Універбати в мові сучасної української періодики - Навальна, М.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті проаналізовано нові універбати, які функціонують у сучасній українській газетній періодиці, визначено їхні найуживаніші тематичні групи, окреслено основні структурні особливості суфіксальних універбатів. В статье проанализировано новые универбаты, которые функционируют в современной газетной периодике, определены их самые употребляемые тематические группы, описаны главные структурные особенности суффиксальных универбатов. In the article the author analyses the new univerbats, which function in the modern Ukranian periodicals, de fines their widely used thematic groups, emphasizes the main structural peculiarities of suffixal univerbats.