Релігійна політика окупантів на Миколаївщині: особливості, суть та наслідки (серпень 1941 – березень 1944 рр.) - Михайлуча, М.; Тригуб, О. (Краєзнавство, 2014)
Стаття на основі масиву джерел презентує порівняльно-історичний зріз суті й особливостей
релігійної політики німецьких та румунських окупантів, які ставлячи однакову окупантську мету,
упродовж 1941-1944 років намагалися різними способами здійснити відродження християнської
релігії. В статье на основе массива источников представлено сравнительно-исторический срез сути и особенностей религиозной политики немецких и румынских оккупантов, которые, ставя единую захватническую
цель в течение 1941-1944 годов, пытались разными способами осуществлять возрождение христианской
религии. The article, based on array of sources, presents a comparative historical slice of essence and characteristics of
the religious policy of the German and Romanian occupiers who put the same invader goal during the years 1941-
1944 and tried to implement the revival of the Christian religion in different ways.