Георгій (Юрій) Мрочковський: портрет на тлі епохи - Студінський, В. (Краєзнавство, 2014)
Здійснено дослідження життя і діяльності священика Георгія (Юрія) Мрочковського, який
зіграв велику роль у розвитку шкільництва на Київщині наприкінці ХІХ – на початку ХХ століть.
Дана коротка характеристика родоводу Мрочковських. Осуществлено исследование жизни и деятельности священника Георгия (Юрия) Мрочковского, сыгравшего большую роль в развитии школьного дела на Киевщине в конце ХIX – в начале ХХ веков. Дана короткая характеристика родословной Мрочковских. Research of life and activity of priest George Mrochkovski, playing a large role in development of school business
in the Kievan region at the end of XIX is carried out – at the beginning of XX c. Short description of genealogy
of Mrochkovski is Given. Keywords: George Mrochkovski, pedagogical activity, pastor activity, school business,
epoch.