Стан повоєнної народної шкільної освіти в Українській РСР на прикладі Полтавської області в 1943-1946 роках - Василенко, Д. (Краєзнавство, 2014)
Проаналізовано стан повоєнної народної шкільної освіти Української РСР на прикладі Полтавської області в 1943-1946 роках. На основі архівних матеріалів проведено аналіз даних щодо збитків
та процесу відбудови галузі області. Вказані основні проблеми, які вирішувалися першочергово для
відбудови народної шкільної освіти області. Окреслені методи забезпечення оперативності відродження сфери освіти на Полтавщині. Проанализировано состояние послевоенного народного школьного образования Украинской ССР на примере Полтавской области в 1943-1946 годах. На основе архивных материалов проведен анализ данных
по убыткам и процесса восстановления отрасли в области. Указаны основные первоочередные проблемы,
которые требовали решения для успешного восстановления народного школьного образования. Обозначеные
методы обеспечения оперативности возрождения сферы образования на Полтавщине. The paper deals with the state of post-war public education in Ukrainian SSR citing as an example Poltavska region
in 1943-1946. According to the archival material the analysis of data concerning losses and the process of reconstruction
in this sector of the region has been conducted. The basic problems that were solved primarily in order
to reconstruct the public school education of the region have been stated. The methods of efficiency reconstruction
in the sector of education in the Poltavska region have been suggested.