Культурна спадщина України у формуванні історичної пам'яті народу - Денисенко, Г.; Денисенко, О. (Краєзнавство, 2014)
У статті висвітлена роль і значення культурної спадщини у формуванні історичної пам'яті
українського народу. Проаналізовані окремі нерухомі історико-культурні об'єкти, присвячені подіям
і контроверсійним постатям української історії. Огляд символічного простору України свідчить
про його ідеологічну різновекторність, різні підходи у конструюванні минулого. Освещена роль и значение культурного наследия в формировании исторической памяти украинского народа. Проанализированы отдельные недвижимые историко-культурные объекты, посвященные выдающимся событиям и контроверсионным деятелям украинской истории. Обзор символического пространства
Украины свидетельствует о его идеологической разновекторности, различных подходах в конструировании
прошлого. The role and significance of the cultural heritage in the formation of the historical memory of Ukrainian people
is illuminated in this article. Some immovable historical and cultural objects devoted to the famous events and counterversionable
public men of the Ukrainian history are analyzed. The historical survey of Ukrainian symbolic space
attests about its different ideological vectors and points of view to the constructing of the past.