Предикати входження / невходження і дієслівні зв'язки - Косенко, К.О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті обгрунтовано виокремлення семантичного підкласу предикатів входження/невходження, з’ясовано його значення, установлено коло дієслівних власне- і невласне зв’язок, співвідносних із цими предикатами у формально-граматичній структурі речення. В статье обосновано выделение семантического подкласса предикатов включения/невключения, определены его значения, установлен круг глагольных связок, которые соотносятся с этими предикатами в формально-грамматической структуре предложения. In articles allocation of a semantic subclass of predicates of occurrence / not occurrence is proved, its meaning is found out, the circle of verbal proper and not proper links relative with these predicates in formal-grammatical sentence structure is established.