Лексико-граматична вербалізація жалю в сучасній українській мові - Озарко, І.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті проаналізовано функціональні особливості спеціалізованих і неспеціалізованих лексико-граматичних засобів вираження жалю, установлено семантичні передумови формування значення жалю в неспеціалізованих граматичних конструкціях. В статье проанализированы функциональные особенности специализированных и неспециализированных лексических и грамматических средств выражения сожаления, определены семантические условия формирования значення сожаления в неспециализированных грамматических конструкциях. In article functional features of specialised and unspecialized lexical and grammatical means of expression of a regret are analysed, semantic preconditions of formation of meaning of a regret in unspecialized grammatical construction are defined.