Фінансування суднобудівної промисловості України у 1911-1916 рр. - Синявська, Л. (Краєзнавство, 2014)
У статті визначено вплив організації фінансування воєнних замовлень на розбудову суднобудівної промисловості та мілітаризацію економіки. Проаналізовано вплив урядових заходів у сфері фінансової політики Російської імперії на діяльність суднобудівних підприємств України
у 1911-1916 рр. В статье определено влияние организации финансирования военных заказов, связанных со строительством судостроительной промышленности и милитаризации экономики. Проанализировано влияние правительственных мер в сфере финансовой политики Российской империи на деятельность судостроительных предприятий Украины в 1911-1916 гг. In this article determined the influence of finance military orders to build the shipbuilding industry and the
militarization of the economy. Analyzed the influence of government measures in the financial policy of the
Russian Empire on the activities of shipbuilding enterprises of Ukraine in 1911-1916 years.