Убивство царської сім'ї Романових: київські відголоски трагедії - Пиріг, Р. (Краєзнавство, 2014)
У статті досліджується реакція у столиці Української Держави – місті Києві на повідомлення про смерть царської родини. Висвітлюються ставлення до єкатеринбурзької трагедії
урядових, дипломатичних, церковних кіл, Гетьмана П. Скоропадського, а також спроби місцевих монархістів долучитися до рятування колишнього імператора. В статье исследуется реакция в столице Украинской Державы – городе Киеве на информацию о
смерти царской семьи. Освещено отношение к екатеринбургской трагедии правительственных, дипломатических, церковных кругов, Гетмана П. Скоропадского, а также попытки местных монархистов приобщиться к спасению бывшего императора. The reaction to the news about the tsar family’s death in the capital of Ukrainian State – the city of Kyiv is
under consideration in the article. There has been shown the attitude to the Ekaterinburg’s tragedy of the state,
diplomatic, church representatives, Hetman P.Skoropadskyi and the attempts of the local monarchists to take
part in saving the ex-emperor.