До питання про озброєння скіфського типу: позиція воєнного історика - Грицюк, В.М. (Археологія і давня історія України, 2009)
Хоча фахівці досліджують комплекс скіфського озброєння та спорядження вже третє століття, проте питання класифікації скіфського озброєння залишається дискусійним.