Курганний комплекс з бронзовим дзеркалом із Шутновець - Гуцал, А.Ф.; Гуцал, В.А. (Археологія і давня історія України, 2009)
Ранньоскіфська епоха на території Середнього Подністров’я відома нам за курганними могильниками та поселеннями. І хоча культурний шар на поселеннях не рідко поганої збереженості, а захоронення зазнали у своїй переважній більшості спустошливих пограбувань, все ж таки розкопки дали важливі результати для вивчення матеріальної та духовної культури місцевих жителів.