Чоловічі головні убори на землях Скіфії - Клочко, Л.С. (Археологія і давня історія України, 2009)
На багатьох виробах з коштовного металу: чашах, вазах, пекторалі з кургану Товста Могила, пластинах – прикрасах головних уборів, горитів, піхв мечів, а також інших витворах бачимо «картини зі скіфського життя». Вони розрізняються за змістом, художньою виразністю та технічними прийомами їх відтворення, але сюжети об’єднує певна спрямованість у зображенні чоловіків – давні автори різними засобами опоетизували скіфів, підкреслили силу, мужність, детально змалювали їхнє вбрання.