Поховання амазонок Лісостепового Придніпров'я - Фіалко, О.Є. (Археологія і давня історія України, 2019)
У статті розглядається серія поховань жінок зі зброєю на теренах Лісостепового Придніпров’я за скіфської доби. Наводяться загальні та особливі риси, притаманні комплексам окресленого регіону. The burials of armed women of the territory of forest-steppe Dnieper region of the Scythian Age are analysed in the paper.