Садиба А. О. Козачковського в контексті переяславської шевченкіани - Дембіцький, С. (Краєзнавство, 2014)
У статті розглядається історія садиби переяславського дворянина, лікаря А. О. Козачковського, друга Т. Г. Шевченка, в якого поет гостював в 1845 і1859 роках. В статье рассматривается история усадьбы переяславского дворянина, врача А. О. Козачковского,
друга Т. Г. Шевченко, в которого поэт был в гостях в 1845 и 1859 годах. The article considers history of the estate of Pereyaslav of a nobleman, and the doctor A O Kozachkovskiy,
the frend of T. G, Stevchenko, who visited the poet in 1845 and 1859 years.