Топоніміка Лисянщини як джерело вивчення історії краю - Щербатюк, В. (Краєзнавство, 2014)
У статті, спираючись на архівні джерела, сучасні наукові праці та місцевий пошуковий
матеріал досліджено топоніміку Лисянщини в контексті вивчення історії краю та певного
переосмислення співвідношення краєзнавства й регіональної історії. Акцентовано увагу на використанні походження географічних назв краю у створенні місцевої геральдики. В статье, опираясь на архивные источники, современные научные труды и местный поисковый материал исследована топонимика Лысянщины в контексте изучения истории края и определенного переосмысления соотношения краеведения и региональной истории. Акцентировано внимание на использовании происхождения географических названий края при создании местной геральдики. On the basis of the archival sources, the modern scientific works and the local researches the article studies
the toponymy of Lysyanshchyna within the context of its history and a certain reconsideration of the correlation
between the local history studies and the regional history. The attention has been concentrated on using the
origin of place-names in the region in the course of local heraldry creation.