Безмежно відданий наркому Успенському (Олександр Нілович Троїцький - Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2014)
У дослідженні відтворено основні етапи життя О.Н. Троїцького та його діяльність на відповідальних посадах в структурах наркомату внутрішніх справ РСФРР та УРСР в 1920–1930-ті роки. В исследовании отражено основные этапы жизни А.Н.Троицкого и его деяльность на ответственных должностях в структурах наркомата внутренних дел РСФСР и УССР в 1920-1930- е годы. The article represents the main steps in A.N.Troitskiy’s life and his activity in the responsible positions in Commissars’ Committee of Inner Affairs in Russian Soviet Federation of Socialist Republics and in Ukrainian Soviet Socialist Republic in the 1920-1930-ies.