Черкащина на завершальному етапі Другої світової війни (історіософські та методологічні нотатки) - Лисенко, О. (Краєзнавство, 2014)
У статті висвітлюються деякі аспекти протистояння на радянсько-німецькому фронті
в період 1943–1944 рр. Розкриваються особливості соціально-економічної ситуації, морально-психологічного стану різних категорій населення. Аналізуються гуманітарні наслідки війни. В статье освещаются некоторые аспекты противостояния на советско-германском фронте в период 1943–1944 гг. Раскрываются особенности социально-экономической ситуации, морально-психологического состояния различных категорий населения. Анализируются гуманитарные последствия войны. This article highlights some aspects of the confrontation on the Soviet-German front in 1943-1944. Peculiarities
of socio-economic situation, morale and psychological stance of different groups of people are exposed.
Humanitarian consequences of the war are analyzed.