Технічні розробки академіка А. Люльки у роки Другої світової війни та їх вплив на військове літакобудування в СРСР - Дрок, П. (Краєзнавство, 2014)
У статті висвітлено вклад відомого українського вченого Архипа Люльки у розробку реактивних двигунів, розкрито роль цього технічного винаходу для розвитку військової авіації СРСР в роки Другої світової війни. В статье освещен вклад известного украинского ученого Архипа Люльки в разработку реактивных двигателей, раскрыта роль этого технического изобретения для развития военной авиации СССР в годы Второй мировой войны. The article highlights the contribution of the famous Ukrainian scientist Arkhip Liulka in the development of jet engines; the roles of technical invention of Soviet Air Force during the Second World War have shown.