Інтерпретація дромоніміки міста Києва (кін. ХІХ – поч. ХХІ ст.) - Шевченко, Р. (Краєзнавство, 2014)
У статті аналізуються формування дромонімічної мережі міста з кінця XIX ст. по наш
час. Висвітлюються історико-політичні та ідеологічні передумови формування семантичної
складової назв дорожньо-вуличної мережі міста. Надається порівняльна характеристика назв
основних історичних вулиць старого міста і висвітлюється не простий процес повернення
історичної дромоніміки на сучасну карту міста. Представлені пропозиції щодо однозначного
сприйняття нових дромонімів та особливості повернення історичних назв. В статье анализируются формирования дромонимичной сети города с конца XIX в. до нашего времени. Освещаются историко-политические и идеологические предпосылки формирования семантической составляющей названий дорожно-уличной сети города. Предоставляется сравнительная характеристика названий основных исторических улиц старого города и освещается не простой процесс
возвращения исторической дромонимикы на современную карту города. Представлены предложения
по однозначного восприятия новых дромонимов и особенности возвращения исторических названий. This article analyzes the formation of dromonimics network of the city from the late XIX century – in our
time. Highlights the historical, political and ideological prerequisites for the formation of semantic component
names traffic street network of the city. Available comparative characteristic names of the main streets of the
historical old town and not a simple process highlights the historical return on dromonimiky modern city map.
Presented proposals for a clear understanding of new dromonimiv and features the return of historical names.