Вплив умов отримання на мікроструктуру, фазовий склад та властивості евтектичного сплаву системи WC–W₂C - Троснікова, І.Ю.; Лобода, П.І. (Сверхтвердые материалы, 2019)
Встановлено вплив умов отримання на мікроструктуру, фазовий склад і властивості евтектичного сплаву системи WC–W₂C – реліту, який широко використовується в якості наплавочного матеріалу для зміцнення швидкозношуваних деталей. Методами растрової електронної мікроскопії, рентгенофазового та дюрометричного аналізів виявлено, що підвищення механічних властивостей задовільно корелює зі зменшенням співвідношення між кількістю фаз W₂C, WC і WC₁₋х, товщиною прошарків фаз в зернах та витягнутістю останніх. Установлено влияние условий получения на микроструктуру, фазовый состав и свойства эвтектического сплава системы WC–W₂C – релита, который широко используется в качестве наплавочного материала для упрочнения быстроизнашивающихся деталей. Методами растровой электронной микроскопии, рентгенофазового и дюрометрического анализов выявлено, что повышение механических свойств удовлетворительно коррелирует с уменьшением соотношения между количеством фаз W₂C, WC, WC₁₋х, толщиной слоев фаз в зернах и вытянутостью последних. The influence of the obtaining conditions on microstructure, phase composition and properties of eutectic alloy of the WC–W₂C system (relit), which is widely used as a surfacing material to strengthen the wearing parts, was installed. Using scanning electron microscopy, X-ray diffraction and durometric analyzes, it was found that the increase in mechanical properties is satisfactorily correlated with a decrease in the ratio between the number of phases of W₂C, WC and WC₁₋х, the thickness of the phase layers in the grains, and the elongation of the latter.