Morphology analysis and characteristics evaluation of typical super abrasive grits in micron scale - Chen, Y.; Chen, X.; AIOuarab, L.; Opoz, T.; Xu, X.P.; Yu, G. (Сверхтвердые материалы, 2019)
Distribution characterization of geometry shape and size of abrasive grits with high quality in tight size band and exact pattern is crucial for modern tool manufacturer to make fine powder abrasive tool and other powder tools, but complex to be classified and evaluated accurately due to the lack of scientific method. In contrast to industrial methods with sieving mesh size or simplified projection criteria with circumscribed (inscribed or escribed) circle or rectangle, a set of new systemic criteria is developed and validated by measuring three representative grits samples in micron scale under 2D/3D microscopy platform. Характеристика розподілу геометричної форми та розміру абразивних зерен з високою якістю у щільному діапазоні розмірів і точна картина є вирішальною для сучасного виробника інструменту для виготовлення абразивного інструменту з дрібнодисперсного порошку та інших порошкових інструментів, складних для класифікації та оцінки з огляду на відсутність наукового методу. На відміну від промислових методів класифікації по розмірам сітчастих комірок або спрощених критеріїв проекції з обмеженим (вписаним або описаним) колом або прямокутником, розроблено та затверджено набір нових системних критеріїв шляхом вимірювання трьох репрезентативних зразків зерен в мікронній шкалі під 2D/3D мікроскопією. Характеристика распределения геометрической формы и размера абразивных зерен с высоким качеством в плотном диапазоне размеров и точная картина является решающим для современного производителя инструмента для изготовления абразивного инструмента из мелкодиспетного порошка и других порошковых инструментов, сложных для классификации и оценки, учитывая отсутствие научного метода. В отличие от промышленных методов классификации по размерам сетчатых ячеек или упрощенных критериев проекции с ограниченным (вписанным или описанным) кругом или прямоугольником, разработан и утвержден набор новых системных критериев путем измерения трех репрезентативных образцов зерен в микронной шкале под 2D/3D микроскопией.