Проблеми та перспективи формування системи забезпечення населення якісною питною водою - Мандзик, В.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
У статті проаналізовані основні проблеми забезпечення населення якісною питною водою в Україні та світі. Виділено та класифіковано причини і фактори незадовільної якості питної води. Запропоновано заходи щодо вдосконалення системи водозабезпечення, зокрема обґрунтовано необхідність зміни структури управління водними ресурсами, що передбачає вдосконалення тарифної політики та розроблення прозорих механізмів капіталізації рентних доходів у сфері водокористування. The article analyzes the main problems of the population with quality drinking water in Ukraine and abroad. Distinguished andclassified the causes and factors of poor quality drinking water. A number of measures to improve water supply system, including the necessity of changing the structure of water management, whichinvolves improving the tariff policy and the development of transparent mechanisms for the capitalization of rent income in the water.