Оптимізація системи водокористування в промисловому комплексі України в сучасних умовах - Ковальчук-Шамрило, К.А. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
У статті виявлено проблемні питання оптимізації системи водокористування в промисловому комплексі, здійснено оцінку динаміки використання водних ресурсів у промисловості в Україні, на основі якої визначено заходи, які сприятимуть оптимізації системи промислового водокористування країни. The article analyses the issues of water use optimization in the industrial sector, estimates the dynamics of water use in industry in Ukraine and establishes the measures that will help to optimize the industrial water use of the country.