Еколого-економічна оцінка можливостей використання підземних шахтних вод для питних водопотреб - Рижков, І.Ю. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
Ситуація з водними ресурсами в Україні характеризується сталим зростанням дефіциту і різкого погіршення якості водних ресурсів, особливо питної води належної якості. Забезпечення населення якісною питною водою є першочерговою метою держави. Один з варіантів вирішення проблем з питною водою в Донецько-Луганському регіоні та поліпшення її стану в Кіровоградській та Волинській областях є використання підземної шахтної води для господарсько-питного водопостачання. A situation with water resources in Ukraine is characterized by the permanent increase of deficit and sharp worsening of quality of water resources, especially drinking-water of the proper quality. Providing of population a quality drinking-water is the near-term aim of the state. One of variants of decision of problems with a drinking-water in the Donetsk-Luhansk region and an improvement of her state in the Kirovohrad and Volyn areas is the use of mine underwater for an economic-drinkable water-supply